airconditioning

Airconditioningsystemen en ventilatiesystemen

Over airconditioning en ventilatie krijgen de specialisten van Elektrotechniek AHC van Ommeren BV vaak veel vragen. Vooral in het voorjaar en de zomer als de temperaturen oplopen en de behoefte aan (goedwerkende) airconditioning of ventilatie groot is. Ons advies: laat de systemen op tijd installeren en onderhouden. Ook in de herfst en winter heeft u er profijt van.

Airconditioning

Wist u dat een goed airconditioningsysteem niet alleen de temperatuur verlaagt, maar ook vocht uit de lucht haalt? Dat is belangrijk omdat bij hoge temperaturen de lucht om ons heen snel verzadigd raakt met water. Ons lichaam kan daardoor de overtollige warmte niet goed afvoeren en krijgen we het snel te warm en benauwd.

Goede airconditioning zorgt dan voor een optimale luchtvochtigheid en een constante aangename temperatuur. Dat is fijn wonen en werken.

Informatie over airconditioningsystemen

Ventilatie

Voor een optimale luchtkwaliteit binnen is goede ventilatie onontbeerlijk. De lucht die u inademt is van grote invloed op uw gezondheid en productiviteit. Vooral in woningen is een hoge luchtvochtigheid vaak een probleem. Huisstofmijt en schimmels kunnen zich in een vochtige omgeving makkelijk verspreiden en bijvoorbeeld uw luchtwegen belasten.

Goede ventilatiesystemen voeren de verontreinigde vochtige lucht continu af, zodat de ruimte vrij blijft van schimmel en mijt.

Informatie over ventilatiesystemen